världens godaste äppelpaj

Hej på er i solen!

Det är så underbart skönt att få lite sommarfeeling även om värmen inte riktigt infunnit sig ännu. Det räcker liksom med att solen tittar fram och att vi dessutom har gått in i juni för att den där härliga känslan skall infinna sig. En av mina absoluta favoriter som tillhör sommaren är paj, paj i alla dess former. Äpplen, rabarber, hallon… you name it. Trodde därför att jag hade koll på de flesta recept men icke. Igår sprang jag av en slump på världens godaste smulpaj! Jag är galet svag för salt så när en av ingredienserna var just flingsalt var jag bara tvungen att testa och det var magiskt!

Självklart tänker jag inte sitta på denna skatt utan delar med mig av den till er här 🙂

Världens godaste äppelpaj

Frukt/bär

5 äpplen

1.5 tsk kanel

3 tsk socker

1,5 krm flingsalt

Smul

200 g kallt smör

3,3 dl vetemjöl

1.6 dl havregryn

2,5 dl socker

2,5 tsk flingsalt

Inga konstigheter, efter man satt ugnen på 225 grader smörjer man formen och sedan blandar man äpplen, kanel, socker och flingsalt och häller ner i formen. Nyp sedan snabbt ihop de torra ingredienserna med smöret och fördela den gryniga massan ovanpå äpplena. Grädda allt i 20-25 minuter tills den fått fin färg. Njut sedan med härlig vaniljglass!

Den  där sältan gjorde verkligen susen, himmel så gott det blev! Kanske kan vara något till helgen?

Nu skall jag snart hämta barn. Ha en fin fredag!

Kram